Верховна Рада посилить контроль за пасажирськими перевезеннями

Верховна Рада посилить контроль за пасажирськими перевезеннями

20 лютого 2024
0

На сайті українського парламенту з'явився законопроект, який передбачає посилення контролю за автомобільними перевезеннями зі сторони Укртрансбезпеки.

У Верховній Раді зареєстровано проект Закону України №11025 щодо розширення повноважень Укртрансбезпеки. Він передбачає посилення відповідальності за порушення порядку перевезення пасажирів автомобільним транспортом.

«Законопроект усуває прогалини в законодавстві, які дають можливість нелегальним перевізникам уникати відповідальності», - зазначають в Укртрансбезпеці.

Ця організація має отримати право притягати до відповідальності водіїв транспортних засобів, які здійснюють перевезення пасажирів без документів, на підставі яких здійснюються перевезення, та без державної реєстрації як суб'єкта господарювання.

Законопроект розроблено у 2023 році робочою групою, до складу якої увійшли народні депутати України, міністерства відновлення, Укртрансбезпеки, судової влади, представники вищих навчальних закладів та представники громадських організацій.

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація