Вибираємо електромобіль: можливі хитрощі

27 жовтня 2022
0
Інформація розміщена на правах реклами або надана партнерами:

До вибору першого електромобіля автовласнику варто поставитися уважно. У «зелених номерів» є низка особливостей, що відрізняються від звичних машин. Наприклад, запас ходу, поведінка взимку тощо. Їх обов'язково треба врахувати, особливо у досить складних українських умовах.

Також значним моментом є ціна на електромашину. На ринку вже існують «електрокари», що з натяжкою відносяться до бюджетного класу. Проте, розмір цінника продовжує бути суттєвою умовою вибору.

Як вибрати електромобіль

Насамперед, поставте ті ж питання, що цікавлять будь-якого автовласника при покупці «залізного коня».

  1. Навіщо вибираєте автомобіль? Очевидно, сімейний електромобіль, міське авто, паркетник - зовсім різні формати. У 2022-му вибір достатній, тому не варто ігнорувати власний комфорт, аби лише взяти електро.
  2. Як збираєтесь його обслуговувати? Зверніть увагу на наявність фірмових СТО, що працюють із брендом - якщо розраховуєте на гарантійне техобслуговування. Вони все ще поширені менше, ніж СТО для бензинових автомобілів. Може виявитися, що «зелені номери» доведеться возити для ремонту на інший кінець міста.
  3. В якому стані машина? Важливо звернути увагу не тільки не електроскладову. Трансмісія, система безпеки, гальма - важливо оцінити стан даних частин так само, як батарею електродвигуна, зарядний модуль, інвертор, інші електровузли.
  4. Як «старіють» машини цього бренду? Через кілька років захочете обміняти застарілий електрокар на щось новіше. Чи користуються подібні машини попитом? Наскільки реально її продати в Україні? Деякі електроавтомобілі продаються зі знижкою саме тому, що ця модель цікавить одиниць (до речі, це може бути ознакою «проблемності» моделі).

Особливості вибору

Тепер перейдемо до специфічних для електромобілів питань.

  1. Повністю електричний, чи гібридний. Можна придбати повністю електричне авто, що їздить за рахунок батареї. Або гібридну машину - з батарею та традиційним двигуном. Повноцінні електромобілі в українських умовах досі найкраще служать у великих містах. Вже в райцентрах вони перетворюються на диво з однією зарядною станцією на все місто.
  2. Запас пробігу. Чим більші показники кВт.год електромобіля - тим довше він їздитиме на одному заряді. Актуально для довгих поїздок країною, для тривалих перебувань у заторах. Запас ходу сильно відрізняється між моделями - від 100 до 600 кілометрів. Звісно, підвищення запасу ходу суттєво збільшує ціну.
  3. Стан батареї. Не секрет - більшість українців купують «зелені номери» після попереднього власника. У цьому випадку важливо оцінити стан батареї машини. В деяких автомобілів він відображується прямо на панелі приладів. Інші доведеться завезти на профільну СТО, щоби отримати повну інформацію. Не ведіться на повідомлення «машина стояла в гаражі» - батарея електрокара «старіє» навіть коли не використовується.

Загалом на українському авторинку зараз достатньо пропозицій для купівлі «зелених номерів». Деякі бренди продовжують завозити нові машини. Проте набагато більший вибір представлений вторинним ринком. Хоча ринок бензинових автомобілів залишається більшим - електроавтомобілі користуються суттєвим попитом.

Очікується, що далі він тільки зросте - що призведе до збільшення пропозиції. Як ігрові автомати в інтернеті витіснили наземних «одноруких бандитів» за рахунок комфорту, так і електрокари - зручний і безпечний засіб пересування. А незалежність від «нафтової голки» 2022-го робить електромашини ще більш привабливою альтернативою.

Джерело: karusel2019.com

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація