Викрадена росіянами українська сільгосптехніка не завелася

Викрадена росіянами українська сільгосптехніка не завелася

04 травня 2022
0

Російські військові спланували та провели операцію з викрадення сільгосптехніки John Deere з дилерського центру «Агротек» у Мелітополі. Як повідомило CNN із посиланням на власне джерело, загальна вартість викраденого - 5 мільйонів доларів.

Загалом окупанти вкрали 27 одиниць сільгосптехніки. За словами джерела, першого дня забрали два комбайни вартістю 300 тисяч доларів кожен, трактор і сівалку. Решта - протягом кількох наступних тижнів. Для транспортування вкраденого використовували військову безбортову вантажівку. Частину техніки доставили до найближчого села, решта вирушила до 1100-кілометрової сухопутної подорожі до Чечні. Востаннє вона фіксувалася у чеченському селі Захар Юрт.

Але окупанти не врахували, що вкрадена ними техніка оснащена GPS, що дозволяє не лише відстежувати її переміщення, а й керувати дистанційно.

«Коли окупанти пригнали вкрадені комбайни до Чечні, вони зрозуміли, що не можуть їх навіть увімкнути, бо комбайни заблоковані дистанційно», - цитує джерело видання.

Наразі обладнання зберігається на фермі під Грозним, але, за інформацією інсайдера, «схоже, викрадачі знайшли в Росії консультантів, які намагаються обійти захист». Ймовірно, американські комбайни розберуть і продадуть на запчастини.

Джерело: Авто Центр

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація