Військові поліцейські перевірятимуть документи у водіїв

Військові поліцейські перевірятимуть документи у водіїв

04 червня 2024
4

Співробітники Військової поліції, створення якої передбачає законопроєкт 6570-д, матимуть повноваження на перевірку документів у водіїв. Про це йдеться у пояснювальній записці до законопроєкту 6570-д.

Законопроєкт 6570-д зареєстрували у Верховній Раді 31 травня 2024 року. Профільний парламентський Комітет з питань правоохоронної діяльності рекомендував народним депутатам ухвалити його за основу.

Автори цього законопроєкту виходили з того, що Військова поліція забезпечуватиме правопорядок, військову дисципліну у ЗСУ та інших військових формуваннях. Крім того, Військова поліція має займатися попередженням та виявленням військових адміністративних правопорушень та накладати адміністративні стягнення.

Військові поліцейські матимуть право перевіряти документи у водіїв, зупиняти автомобілі та проводити їх поверхневий огляд. Також військові поліцейські зможуть обмежувати чи забороняти рух транспорту та пішоходів. Такі повноваження у військових поліцейських будуть для затримання осіб, підозрюваних у скоєнні злочину, а також за обставин, що загрожують життю та здоров'ю людей.

Джерело: Today.ua

Обговорення новини

Nіk  

Планують Нац. поліцейських частково відправити до ЗСУ, водночас створюють Військову поліцію, це при тому, що вже існує Військова служба правопорядку у ЗСУ з подібними функціями. Це якийсь аномальний кругообіг ментів у природі - скільки б не убуло прибуде ще більше.

+4ВІДПОВІСТИ  
gorra  

Nіk, насправді планируется не відправка, перевдягання нац.пола в зсу і відновлення їх роботи на "мобільних блокпостах".Ніхто з мусорів служити на нулі не буде, відразу всі рапорти понаписують як завжди

ВІДПОВІСТИ  
Nіk  

gorra, можливо це їм розповідають таку легенду, щоб не піднімати паніку. Коли все підпишуть і одягнуть форму ЗСУ - пошлють куди треба і ніхто вже не свинтить. Такий самий сценарій досі прокочує з цивільними - обіцяють безпечно служити десь у тилу, а потім опачки і вже на нулі.

+3ВІДПОВІСТИ  
U-238  

Читаю цю новину з різних джерел і скрізь написана одна й та сама недомовленість - про яких водіїв йдеться, військових чи цивільних чи про всіх водіїв? За логікою Військова поліція має перевіряти у військових водіїв. Але ніби мається на увазі, що у цивільних водіїв, ніби військових водіїв не буває.

+2ВІДПОВІСТИ  

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація