Влада Амстердама хоче встановити обмеження швидкості для електричних велосипедів

Влада Амстердама хоче встановити обмеження швидкості для електричних велосипедів

31 березня 2023
0

В той час, як більшість європейців «потерпала» від обмеженням швидкості електровелосипедів у 25 км/год, в одній європейській столиці планують вдатися до більш жорсткіших обмежень. Міська влада Амстердама пропонує знизити обмеження швидкості електричного велосипеда на велосипедних доріжках всього до 20 км/год.

Згідно з листом до міської ради від начальника міського транспорту Мелані Ван Дер Хорст щодо обмежень швидкості електричних велосипедів, багато електровелосипедів, що подорожують великою мережею велосипедних доріжок міста, розвивають швидкість 30 км/год або вище. У листі пояснюється, що широкий діапазон різних швидкостей від повільніших неелектричних велосипедів до швидших електричних велосипедів може бути небезпечним для дітей та людей похилого віку на велосипедних доріжках.

Як повідомляє Dutch News, для введення обмеження швидкості для електровелосипедів необхідно ухвалити національний закон.

Тим часом місто намагається спонукати швидших гонщиків на електричних велосипедах їздити дорогами, а не велосипедними доріжками. Вони також вивчають можливість використання інтелектуальних програм, які можуть повідомляти велосипедистів, коли вони в'їжджають у зони з нижчою швидкістю.

Проблема швидких електровелосипедів може бути дуже важливою в Амстердамі, який часто називають велосипедною столицею світу. За даними Road.cc, дві третини щоденних поїздок у місті відбуваються на велосипеді.

Близько 50% велосипедів, що продаються в місті, є електричними, а це означає, що на велосипедних доріжках постійно співіснують електричні та неелектричні велосипеди.

Європейські закони про електричні велосипеди не дозволяють виробникам виготовляти електровелосипеди, які рухатися зі швидкістю понад 25 км/год (з підтримкою). Після досягнення цієї швидкості двигун повинен вимкнутись, і будь-яку додаткову швидкість можна отримати лише за допомогою педалей. Тим не менш, все ще можна знайти електричні велосипеди, що не відповідають вимогам, які можуть перевищувати встановлені європейські стандарти для електробайків.

Деякі електричні велосипеди, які запрограмовані зі встановленими в ЄС обмеженнями швидкості, також можуть бути модифіковані, щоб рухатися швидше, хоча виробники та регулюючі органи намагалися покласти край цій практиці хот-родингу електронних велосипедів.

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація