Власники Jaguar E-Type повторили подорож 1961 року

Власники Jaguar E-Type повторили подорож 1961 року

10 липня 2022
0

У 1961 році, щоб представити новий Jaguar E-Type, інженер-випробувач Норман Дьюїс і менеджер зв'язків з громадськістю Боб Беррі своїм ходом перегнали купе і родстер з Великобританії до Швейцарії. Через півстоліття легендарний марш-кидок повторили власники відроджених E-Type, випущених на честь 60-річчя культової моделі. Купе кольору Flat Out Grey, присвячене моделі 9600 HP, і родстер відтінку Drop Everything Green,присвячений моделі 77 RW, через 60 років повторили історичний маршрут.

До подорожі, яка в наші дні йшла вже не на час, а насолоду, партнери Jaguar розробили особливі набори продуктів і косметики, багажу та черевиків для водіння, а також спеціальний парфум та пам'ятні аксесуари.

Крім того, тур включав відвідування різних історичних пам'яток і ресторанів високої кухні, а також відпочинок у дорогих готелях у Великобританії, Франції та Швейцарії.

На відміну від 11-годинного пробігу Дьюїса та Беррі, сучасний тур зайняв п'ять днів, а спеціально для поїздки був навіть розроблений музичний плейлист The Sound of the E-Type 60 Collection.

Тираж Jaguar E-Type 60 Collection становив всього 12 екземплярів - по шість автомобілів у кожному типі кузова - причому купе і родстер продавалися виключно попарно. Спорткари отримали 265-сильний рядний 6-циліндровий 3,8-літровий двигун із 5-ступінчастою механічною коробкою передач та класичний задній привід.

Джерело: Jaguar

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація