Власники неекологічних автомобілів у Великій Британії платитимуть за паркування вдвічі більше

Власники неекологічних автомобілів у Великій Британії платитимуть за паркування вдвічі більше

27 червня 2023
0

Рада району Ламбет (центральна частина Лондона, Великобританія) затвердила гнучку систему тарифів платного паркування. Відтепер ціна залежить від рівня викидів вуглецю і типу двигуна: за дизель стягується додаткова плата, а електромобілям передбачені знижки. Мінімальний тариф за годину паркування - солідні 6,3 фунта стерлінгів (300 гривень).

Додатки оплати паркування можуть зіставляти реєстраційні дані автомобіля з викидами діоксиду вуглецю CO2, тому технічних перепон для реалізації прогресивної системи тарифів немає. Журналісти The Guardian з'ясували, що власники неекологічних машин будуть змушені платити вдвічі більше: година паркування в Ламбеті обійдеться в 13,23 фунта стерлінгів (620 гривень).

Незабаром систему прогресивних тарифів за паркування впровадять в інших районах центрального Лондона. У Великобританії є різні думки щодо нововведення: власники електрокарів підтримують реформу, але звучать думки, що незаможні власники старих машин переплачуватимуть, тоді як влада належним чином не займається покращенням громадського транспорту.

До 2030 року Ламбет має стати районом Лондона з нульовим рівнем викидів. Якщо дивитися через призму цієї стратегії, то драконівські заходи щодо власників паливних автомобілів виправдані. Влада вважає, що дороге паркування простимулює жителів користуватися альтернативними видами транспорту.

Джерело: Мотор

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація