Внимание! Льготная регистрация скутеров не продлена!

24 березня 2011
8

Предлагаемое МВД продление льготной регистрации мопедов и скутеров до середины 2011 года так и осталось в планах – официальный документ на этот счет так и не попал в Кабмин.

Напомним, что льготная регистрация (без документов, официально подтверждающих факт приобретения) транспортных средств с объемом двигателя  до 50 см3 закончилась 1 ноября 2010 года. Причем, это уже была вторая попытка продлить упрощенную схему – сроки первой истекли еще 1 июля 2010 года.

Вместе с тем, многие владельцы такого мототранспорта так и не поставили его на учет ,– по данным ГАИ всего в Украине было зарегистрировано около 50 тыс. мопедов и скутеров, в то время как по данным консалтинговой компании АutoСonsulting, только за один год у нас в стране продавалось более 100 тыс. скутеров, а общий парк мопедов превышает 1 млн. единиц.

Учитывая сложившуюся ситуацию, в конце прошлого года МВД подготовило проект постановления Кабмина «О внесении изменений в постановление Кабинета Министров Украины от 23 декабря 2009 № 1371», в котором предусмотрен очередной перенос сроков упрощенного порядка регистрации мопедов и скутеров до 1 июля 2011. Вместе с тем, этот документ до сих пор так и не попал в наше правительство.

Исходя из этого, согласно действующим Правилам регистрации ТС, для постановки на учет мопедов и скутеров (новых и бэушных) его владельцу нужны документы, официально подтверждающие факт их приобретения. Если же таковых нет – зарегистрировать данную мототехнику не удастся.

Езда на мопеде или скутере, который не стоит на учете, грозит тем, что гаишники могут забрать его на штрафплощадку, а водителя – оштрафовать на сумму от 170 до 255 грн (согласно ст. 121 ч. 5). Поэтому, если владелец дорожит своей техникой и не хочет ее лишиться, лучше всего ему пока не выезжать на дорогу.

Тем более что изменения в этой сфере все же могут произойти – как удалось нам узнать, упрощенную схему регистрации ТС с объемом двигателя  до 50 см3  таки собираются предложить на рассмотрение нашим законодателям.

Джерело: АвтоЦентр

Обговорення новини

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація
Назарчук Сергей Николаевич  

хотелось бы чтобы продлили а то бери выкидуй

ВІДПОВІСТИ  
Conor  

Кто нибудь читал сам закон про регу скутеров? "Державній реєстрації та обліку підлягають призначені для експлуатації на вулично-дорожній мережі загального користування транспортні засоби усіх типів: автомобілі, автобуси, мотоцикли всіх типів, марок і моделей, самохідні машини, причепи та напівпричепи до них, мотоколяски, інші прирівняні до них транспортні засоби та мопеди, що використовуються на автомобільних дорогах державного значення." ДОРОГИ ГОС ЗНАЧЕНИЯ. Стаття 8. Класифікація автомобільних доріг загального користування Автомобільні дороги загального користування поділяються на автомобільні дороги державного та місцевого значення. Автомобільні дороги державного значення підрозділяються на міжнародні, національні та регіональні. До міжнародних автомобільних доріг належати дороги, що суміщаються з міжнародними транспортними коридорами та/або входять до Європейської мережі основних, проміжних, з'єднувальних автомобільних доріг та відгалужень, мають відповідну міжнародну індексацію і забезпечують міжнародні автомобільні перевезення. До національних автомобільних доріг належати автомобільні дороги, що суміщені з національними транспортними коридорами і не належати до міжнародних автомобільних доріг, та автомобільні дороги, що з'єднують столицю України -- місто Київ, адміністративний центр Автономної Республіки Крим, адміністративні центри областей, місто Севастополь між собою, великі промислові і культурні центри з міжнародним

ВІДПОВІСТИ  
Conor  

автомобільними дорогами. До регіональних автомобільних доріг належати автомобільні дороги, що з'єднують дві або більше областей між собою, автомобільні дороги, що з'єднують основні міжнародні автомобільні пункти пропуску через державний кордон, морські та авіаційні порти міжнародного значення, найважливіші об'єкти національної культурної спадщини, курортні зони з міжнародними та національними автомобільними дорогами. Перелік доріг державного значення, у тому числі їх ділянок, що суміщаються з вулицями міст та інших населених пунктів і фінансуються з державного бюджету, затверджує Кабінет Міністрів України один раз на три роки. По закону я имею право ездить без реги если я не выезжаю на эти дороги.В том числе и по городу!!! То есть если я езжу по: Автомобільні дороги місцевого значення поділяються на територіальні, обласні та районні. До територіальних автомобільних доріг належати автомобільні дороги, що з'єднують адміністративні центри Автономної Республіки Крим і областей з адміністративними центрами районів, містами обласного значення, міста обласного значення між собою, а також автомобільні дороги, що з'єднують з дорогами державного значення основні аеропорти, морські та річкові порти, залізничні вузли, об'єкти національного і культурного надбання та курортного і природно-заповідного фонду, автомобільні пункти пропуску міжнародного та міждержавного значення через державний кордон. До обласних автомобільних доріг належати автомобільні дороги, що з'єднують адміністративні

ВІДПОВІСТИ  
Conor  

центри районів між собою та адміністративними центрами сільських населених пунктів району, залізничними станціями, аеропортами, річковими портами, пунктами пропуску через державний кордон і місцями відпочинку. До районних автомобільних доріг належати автомобільні дороги, що з'єднують адміністративні центри сільських населених пунктів з іншими населеними пунктами в межах району, інші населені пункти між собою, з підприємствами, об'єктами культури, іншими дорогами загального користування.

ВІДПОВІСТИ  
Conor  

По закону я имею право ездить без реги если я не выезжаю на эти дороги.В том числе и по городу!!! То есть если я езжу по: Автомобільні дороги місцевого значення поділяються на територіальні, обласні та районні.

ВІДПОВІСТИ  
Гість  

бред ета регестрация

+1ВІДПОВІСТИ  
Гість  

люди помните што случилось с времиными талонами отменили так будет из мопедами ето на лоха

ВІДПОВІСТИ  
skut  

Закон обратной силы не имеет , когда я покупал скут не было обязательной регистрации,поэтому я его и купил,если бы была я б купил бы 125 куб. или вообще не покупал, это все равно что сейчас изменят закон о пенсиях и тем ментам которые ушли на пенсию 2 года назад в 40-45 лет,отберут пенсию и заставят работать еще 10-15 лет для выслуги или судьям и бывшим чиновникам которые получают повышеную пенсию в несколькодесятков тысяч пересчитают и будут платить не больше 10 минималок

ВІДПОВІСТИ  

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація