Водії європейських фур придумали, як заправлятися «дешевим» пальним у Білорусі

Водії європейських фур придумали, як заправлятися «дешевим» пальним у Білорусі

17 червня 2022
0

З травня-місяця водіям вантажівок, зареєстрованих у ЄС, в білорусі дозволено заправлятися лише на конкретних АЗС і тільки певним дизельним пальним, ціна якого вища за встановлену ??«Белнафтохімом».

Проте в УВС брестського облвиконкому заявили, що водії європейських фур придумали, як цю заборону обійти. Зокрема, вони паркують великовантажні машини в непримітних місцях, а на легковому автомобілі відвідують автозаправки і набирають пальне в каністри, після чого повертаються і заливають його в бак фур.

Так, співробітники ДАІ УВС брестського облвиконкому на третьому кілометрі автодороги М1/Е30 «Брест-Мінськ-кордон РФ» помітили підозрілу активність водія Audi. Чоловік вивантажував з автомобіля каністри з пальним і заливав його в бак припаркованої неподалік фури із реєстраційними знаками Республіки Польщі.

Під час розгляду правоохоронцями було визначено, що пальне 61-річний чоловік купив обманним шляхом. Після встановлення особи порушника працівники міліції передали його митникам для ведення ними адміністративного процесу.

Цей випадок не останній, як зазначили в поліції, тиждень тому екіпаж ДАІ помітив підозрілу активність на одній із заправок міста: чоловік набирав пальне у велику кількість каністр, поміщав їх у машину і їхав. Прослідкувавши за ним, інспектори побачили, як водій переливав пальне у великовантаж, зареєстрований у Республіці Польщі. 31-річний порушник пояснив, що на цей вчинок його підштовхнуло бажання оминути обмеження ухвали радміну.

Нагадаємо, за заправку європейської фури у невстановлених місцях передбачено штраф обсягом від 2 до 100 БВ, громадські роботи або адміністративний арешт.

Джерело: enkorr.ua

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація