Водіїв одного зі штатів США на законодавчому рівні змусять чистити авто від снігу

Водіїв одного зі штатів США на законодавчому рівні змусять чистити авто від снігу

10 січня 2024
0

В штаті Мен (США) почав діяти закон, відповідно до якого водії мусять чистити автівки від снігу та льоду. За порушення передбачений штраф.

Відповідно до нового закону штату, прийнятого у травні 2022 року, сніг і лід прирівняли до інших незакріплених вантажів. Тож водії транспортних засобів вагою до 4,5 тисяч кілограмів (а це більшості легкових авто) повинні вживати «розумних заходів», щоб запобігти падінню снігу або льоду з їхніх автівок на дорогу.

Порушення норми, що спричинило збитки або травми, може призвести до штрафу в розмірі до 50 доларів США. За повторне порушення доведеться заплатити від 150 до 250 доларів, пише місцеве видання WGME.

Водночас зміна не стосується великих транспортних засобів, таких як тягачі, оскільки, на думку законодавців, спроба вилізти на верх вантажівки, аби її почистити, може бути ще більш небезпечною.

«Індустрія вантажівок у минулому виступала проти цих законопроєктів, тому що для них небезпечно сідати на верх вантажівки. Чесно кажучи, це одна з тих речей: якщо ви хочете, щоб законопроєкт був прийнятий, іноді вам доведеться йти на компроміс», - сказав конгресмен Брюс Вайт.

Вайт зазначає, що дію закону можуть зрештою поширити й на вантажівки. Це станеться, якщо з'явиться більше способів прибирання снігу та льоду з вантажівок.

Раніше аналогічний закон прийняли в Пенсильванії. Там його назвали «законом Крістін» - на честь Крістін Ламберт, яка загинула в аварії на Різдво у 2005 році. ДТП спричинив великий шматок льоду, що відірвався від вантажівки, що проїжджала повз. Крига врізалася в її лобове скло автівки, де перебувала жінка.

Джерело: NV.UA

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація