Водневий Toyota Mirai встановив світовий рекорд, проїхавши 1360 км на одному баку

Водневий Toyota Mirai встановив світовий рекорд, проїхавши 1360 км на одному баку

15 жовтня 2022
0

Серійний водневий автомобіль Toyota Mirai вже встановлював світовий рекорд, здолавши на повному баку водневого палива 1003 км. Але автовиробник вважав, що це не межа і зробив новий рекордний пробіг, запросивши для фіксації результатів представників «Книги рекордів Гіннесса». Рекордний заїзд проходив на дорогах Гардени, Санта-Барбари, Санта-Моніки та Малібу, за кермом знаходилися професійні водії, які спеціалізуються на «гіпермайлінгу» - дисципліні, в якій виграє той, хто проїхав максимально можливу відстань на одному баку палива чи одній зарядці батарей.

За підсумками заїзду водень Toyota Mirai витратив 5,65 кг водню, які знаходилися в баку і проїхав сумарно 1360,38 км. За паспортом водневий бак Toyota Mirai вміщує 5,6 кг водню, а повне заправлення станцій з тиском 700 бар займає менше 5 хвилин.

«Як суддя GUINNESS WORLD RECORDS протягом 10 років я мав можливість стати свідком неймовірних спроб, у тому числі кількох подвигів, пов'язаних із подоланням дистанції», - сказав Емпрік, представник «Книги рекордів Гіннесса».

«Заїзд Toyota Mirai без необхідності дозаправки демонструє потужність нових технологій на водневих паливних елементах. Ця технологія та винахідливий дизайн команди Toyota призвели до історичного моменту».

Джерело: UA-electro

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація