Водневий кросовер BMW iX5 тестують у надважких умовах

Водневий кросовер BMW iX5 тестують у надважких умовах

11 вересня 2023
0

Німецький автовиробник тестує парк кросоверів BMW iX5 по всьому світу, щоб підкреслити зручність використання водневих автомобілів.

Так, водневі BMW iX5 нещодавно пройшли випробування у Об'єднаних Арабських Еміратах. Система паливних елементів добре зарекомендувала себе у спекотному кліматі, де температура може перевищувати 45 градусів за Цельсієм. Вперше iX5 пройшов випробування в настільки спекотну погоду і дозволив інженерам оцінити готовність систему щодо інших змінних, таких як пісок, пил і вологість.

Автовиробник запустив пілотний парк з кількох десятків екземплярів iX5 Hydrogen, які зараз використовуються в Європі, Азії та США. У BMW хочуть підвищити обізнаність про повсякденне використання водневих автомобілів у автомобілістів і, що важливо, винести уроки з експерименту.

Крім того, пілотний парк використовується для підтримки розвитку інфраструктури заправки водневих транспортних засобів.

У BMW впевнені, що завдяки ефективній мережі водневих заправних станцій такі автомобілі, як iX5, можуть стати ідеальною проміжною ланкою між автомобілями з бензиновим двигуном та електромобілями. Кросовер зберігає водень у двох резервуарах під тиском 700 бар, виготовлених із пластику, армованого вуглецевим волокном. Загалом BMW містять близько 6 кг водню. Його достатньо, щоб проїхати близько 550 км.

При цьому, BMW дотримується виваженого підходу до мобільності без викидів. Створюючи лінійку електромобілів, автовиробник заявив, що поки що не відмовиться від двигунів внутрішнього згоряння.

Джерело: Autogeek
Фото: BMW

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація