Водіїв почали «кидати» на бензин

Водіїв почали «кидати» на бензин

03 травня 2022
0

Через дефіцит бензину в Україні шахраї розробили схеми обману, щоб дурити українців, які полюють за паливом.

Однією з найпопулярніших у шахраїв схем є обман з талонами на бензин. Не купуйте їх з рук!

Через обмеження вільного продажу пального з'являться багато оголошень про продаж паливних талонів. Це механізм реалізації для юридичних осіб, які купують пальне для власних потреб. Таке явище було дуже поширене і до війни. Дуже часто такі талони недійсні, а перевірити їх можна тільки на касі АЗС.

Ще одною схемою є «Бодяга». Але якщо раніше бодяги реально досягли непоганих якісних результатів, маючи мету обходу податків, то зараз питання саме в якості. Повідомляється про випадки про зупинку машини і серйозні проблеми з двигуном.

Йдеться про міні-НПЗ, які переробляють газовий конденсат з українських родовищ, додаючи октанопідвищуючі компоненти. Зараз вартість газового конденсату сягає 50 тис. грн за тонну, що майже відповідає вартості дизпалива. Стабільний бензин коштує як товарний-39-42 грн/л.

Раніше октан підвищувався за допомогою так званих «розчинників» з Білорусі та Росії. Рецептури були різними, в тому числі з використанням товарного бензину А-92. Зараз немає ні розчинників, ні А-92.

У якості октанопідвищуючого компонента використовується біоетанол (зневоднений спирт). Його в досить великих кількостях виробляють в Україні.

Відзначається, що зараз для виробництва такого пального і просто для "бодяги" зі спиртом немає всіх складових. Крім вищезазначених базових компонентів, це паливо також вимагає пакет стабілізуючих присадок для запобігання його швидкого псування (розшарування). Європейські постачальники підняли ціни і запросили забирати товар самовивозом з Німеччини.

Важливо знати

  • Завжди цікавтеся, звідки паливо, не поспішайте заправляти повний бак, спробуйте.
  • Не варто заправляти пальне «спиртовим» бензином, якщо не збираєтеся його швидко використовувати.
  • Тривале зберігання не бажане.

Джерело: РБК-Украина

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація