Водіям нагадали, як не отримати штраф за тоноване скло

Водіям нагадали, як не отримати штраф за тоноване скло

22 липня 2022
0

Експлуатація автомобіля при нанесенні на скло покриття, яке обмежує оглядовість з місця водія та погіршує прозорість скла, суворо забороняється. Про це йдеться у Правилах дорожнього руху.

Згідно ПДР, за керування автомобілем із порушенням цих вимог на перший раз передбачено штраф у розмірі 340 грн. Якщо порушення вчинено повторно протягом року, то можуть позбавити права керування від 3-х до 6-ти місяців або адміністративний арешт на строк від п'яти до десяти діб.

Допускається тонування зі світлопропусканням для вітрового скла не нижче 75% та для інших не нижче 70%. Тим часом дзеркальне тонування заборонено у будь-якому випадку.

Проте, при накладенні штрафу визначити відсоток світлопропускання працівник поліції повинен не візуально, а лише із застосуванням спеціального приладу (тауметр).

Тобто якщо інспектор не провів відповідних вимірювань світлопропускання спеціальними приладами, то такий штраф за керування автомобілем із тонованим склом є незаконним.

Водночас при здійсненні тонування скла авто, варто отримати на СТО відповідний сертифікат про рівень світлопропускання. Це допоможе уникнути непорозумінь з правоохоронцями.

Джерело: MMR

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація