Водійські посвідчення вже з 24 липня видаватимуть по-новому

Водійські посвідчення вже з 24 липня видаватимуть по-новому

10 липня 2022
1

24 липня в Україні запрацюють нові правила отримання водійського посвідчення. Про це Суспільному розповів головний спеціаліст регіонального сервісного центру Костянтин Винниченко.

За його словами, раніше в автошколі навчали два місяці, після - одразу два іспити. Тепер місяць вивчатимуть правила дорожнього руху, потім - екзамен у сервісному центрі. Так само - і з навичками кермування, розказав він.

Теорія і практика

Таким чином, навчання розділили на дві частини: спочатку - теоретична, потім - практична. Після кожної - окремий іспит. Після вивчення правил дорожнього руху в автошколі, учень отримує свідоцтво про завершення курсу.

«Свідоцтво теоретичне буде діяти рік. У особи буде один рік для того, щоб скласти теоретичний іспит, щоб вона мала змогу звернутися у навчальний заклад для практичної підготовки. Тобто ті, хто успішно склав теорію, мають знову піти в автошколу, аби пройти там курс практики. І коли вже буде отримане свідоцтво про практичне навчання, таке свідоцтво буде діяти два роки», - пояснив фахівець.

Як розповів спеціаліст, теоретичний іспит залишається незмінним: у людини є 20 хвилин, щоб відповісти на 20 запитань. Можна зробити не більше двох помилок.

Навчатися треба буде швидше й інтенсивніше

Раніше учні навчалися в автошколі 2-2,5 місяці, опановували правила дорожнього руху та кермування машиною паралельно. Тепер на кожний з цих блоків виділять по місяцю. Та от як підлаштувати програму під новий формат, фахівці поки що не розуміють, сказав Суспільному інструктор автошколи Микита Нем'ятий.

«Сучасна людина не зможе сидіти й навчатися з 9,5 годин на день, це дуже тяжко. На жаль, усі автошколи у країні не мають чіткого плану, як працювати», - зазначив він.

Згодом головний сервісний центр має провести нараду з регіональними відділеннями. Там представлять програму навчання в автошколах.

Обговорення новини

deavy  

З одного боку, таке нововведення виглядає цілком логічним: спочатку людина вивчає правила дорожнього руху, складає іспит і тільки потім переходить до опанування навичок водіння.

Але, знаючи нашу специфіку та величезну корупцію під час таких іспитів, це не більше, ніж спроба отримувати в два раза більше хабарів.

+2ВІДПОВІСТИ  

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація