Volkswagen активно розробляє автопілот для серійних авто

Volkswagen активно розробляє автопілот для серійних авто

22 березня 2024
0

Volkswagen сподівається стати першим виробником автомобілів, який запровадить серійне виробництво машини з автопілотом четвертого рівня за допомогою ізраїльського технологічного стартапу Mobileye. Відомо, що платформою для машини на автопілоті слугуватиме електромобіль ID.Buzz, а Mobileye забезпечить програмне та апаратне забезпечення.

«Для запуску автономних шаттлів у великих кількостях потрібна співпраця з боку сильних партнерів. Ми розробляємо перший повністю автономний серійний автомобіль, використовуючи розробки Mobileye», - сказав Крістіан Сенгер, керівник автономного підрозділу Volkswagen.

Система автономного керування складатиметься з 13 камер, дев'яти датчиків lidar, п'яти радарів і двох незалежних високопродуктивних комп'ютерів. Автомобіль буде здатний формувати 360-градусну картину свого оточення в будь-який час.

Система буде весь час підключена до Інтернету, щоб використовувати дані з потоку інших учасників дорожнього руху та стежити за тим, що відбувається за межами її поля зору. Це означає, що ID. Buzz AD, як її називають, працюватиме лише в певних географічних зонах.

Volkswagen очікує, що ID. Buzz AD буде готовий до використання на дорозі, починаючи з 2026 року. Однак нова технологія буде використовуватися в усьому VW Group. Автовиробник каже, що модулі, які використовуються в електричному мінівені, також будуть використовуватися для автономних систем нижчих рівнів.

Джерело: Autogeek
Фото: Carscoops

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація