Volkswagen анонсував запуск оновленої версії голосового помічника на базі ChatGPT

Volkswagen анонсував запуск оновленої версії голосового помічника на базі ChatGPT

25 лютого 2024
0

Volkswagen анонсував запуск оновленої версії своєї системи допомоги на базі ChatGPT, яку назвав Level 2. Тепер користувачі зможуть не лише віддавати команди штучному інтелекту, а й вести з ним двосторонній діалог, отримуючи більше інформації та взаємодіючи із системою як із живим співрозмовником.

За словами Луїса Медінаса, менеджера проєкту розвитку інформаційно-розважальних систем у Volkswagen, оновлена система з ChatGPT буде інтегрована в нові автомобілі вже наприкінці цього року. Оновлення торкнеться небагатьох моделей ID.4 і ID.5, оснащених програмним забезпеченням VW версії 4.0. Власникам цих автомобілів варто перевірити версію програмного забезпечення на своїх тачскринах, щоб дізнатися про можливість використання нової технології.

ChatGPT буде інтегрований в існуючу систему голосового помічника Volkswagen IDA, що активується командою Hi, IDA або натисканням кнопки на рульовому колесі. З оновленням не потрібно створювати новий обліковий запис або інсталювати іншу програму. Обіцяно, що в майбутніх версіях не потрібно навіть вимовляти «Hi, IDA», а питання супроводжуватимуться посиланням на сайт для отримання додаткової інформації.

Volkswagen працює із компанією Cerence Inc. над наданням доступу до «постійно зростаючої бази даних штучного інтелекту». Інтеграція ChatGPT з IDA дозволить керувати інформаційно-розважальною системою, навігацією та кондиціонером голосом, а також відповідати на загальні питання. Зрештою, система зможе відповідати на інші питання, використовуючи інтуїтивну мову.

За словами Кая Грюніца, члена правління VW, відповідального за технічну розробку, компанія завжди демократизувала технології, роблячи їх доступними. Тепер Volkswagen стає першим масовим виробником, який робить цю технологію стандартною для автомобілів, починаючи з компактного сегмента.

Однак, незважаючи на всі обіцянки, залишається відкритим питання реальної ефективності системи. У демонстрації на CES система ChatGPT мала труднощі з розумінням питань, а в деяких тестах вона не змогла правильно розпізнати задане питання з першого разу. Проте, Volkswagen упевнений у своєму нововведенні та планує його впровадження у найближчому майбутньому.

Джерело: SPEEDME
Фото: Auto Express

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація