Volkswagen буде співпрацювати з французьким виробником твердотільних акумуляторів

Volkswagen буде співпрацювати з французьким виробником твердотільних акумуляторів

17 січня 2024
0

Volkswagen роками намагався розробити твердотільні батареї для електромобілів разом із американським стартапом QuantumScape, вкладаючи мільйони в стартап і мріючи, щоб електромобілі великий запас ходу та заряджалися за лічені хвилини. Тепер стало відомо, що німецький автовиробник веде переговори з французькою компанією Blue Solutions.

Згідно з анонімним джерелом, яке розмовляло з Reuters, Volkswagen і Blue Solutions прагнуть завершити угоду про спільну розробку перспективних батарей в найближчі місяці. Зараз Blue Solutions виробляє твердотільні батареї для електробусів Daimler, але угода має допомогти компанії адаптувати технологію для легкових автомобілів.

Зазначається, що Blue Solutions, що належить французькому конгломерату Bollore, працює над акумулятором для легкових автомобілів із часом заряджання 20 хвилин і планує побудувати гігантський завод з їх виробництва до 2029 року.

Раніше повідомлялось, що французька фірма підписала угоди з BMW та іншою невідомою компанією. Окрім того, французька компанія нещодавно підписала угоду з Foxconn щодо розробки твердотільних акумуляторів четвертого покоління для двоколісних транспортних засобів.

Компанія вже певний час виробляє твердотільні батареї для електробусів, які, як повідомляється, вимагають зарядки протягом чотирьох годин.

При цьому у Volkswagen кажуть, що їх угода з QuantumScape все ще залишається в силі, і все йде за планом після інвестування 300 мільйонів доларів у стартап.

Джерело: Autogeek
Фото: Electrek

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація