Volkswagen готується до продажу єдиного заводу в Росії

Volkswagen готується до продажу єдиного заводу в Росії

27 липня 2022
0

Завод Volkswagen у Калузькій області готують до продажу: підприємство вже відвідали дві делегації потенційних покупців із Казахстану та Австрії, а також представники Мінпромторгу. Непрямим підтвердженням того, що німецький автовиробник має намір позбутися своїх активів у країні, журналісти називають той факт, що керівником російського офісу призначено спеціаліста з кадрів.

Крім заводу в Калузької області, Volkswagen до весни цього року виробляв Taos та три моделі Skoda (Kodiaq, Karoq та Octavia) на потужностях Групи ГАЗ у Нижньому Новгороді. Наприкінці травня Група ГАЗ була включена до списку санкцій Мінфіну США, внаслідок чого компанії, які співпрацюють з росіянами, опинилися під загрозою вторинних санкцій. Вже на початку липня Volkswagen офіційно підтвердив, що не вироблятиме автомобілі на ГАЗі.

Російськи «експерти» припустили, що робочою схемою для Volkswagen щодо збереження бізнесу та виробництва автомобілів у Росії в умовах західних санкцій міг би бути договір із казахстанськими автокомпаніями. Наприклад, це дозволило б відродити збанкрутілий завод «Азія-Авто» в Казахстані, і він отримав би контроль над калузьким підприємством.

Джерело: Мотор

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація