Volkswagen Group погодилася перейти на стандарт зарядки електромобілів Tesla

Volkswagen Group погодилася перейти на стандарт зарядки електромобілів Tesla

20 грудня 2023
0

Volkswagen Group, якій належать Audi, Bentley, Bugatti, Porsche та Lamborghini, оголосила про намір прийняти стандарт зарядки електромобілів Tesla.

Компанія прагне, аби всі власники вже випущених автомобілів отримали доступ до мережі Tesla Supercharger, і наразі «вивчає адаптерні рішення», йдеться у пресрелізі Volkswagen. Автовиробник очікує, що рішення буде запропоновано до 2025 року.

Того ж року, як передбачається, з'являться нові електромобілі VW, які сходитимуть з конвеєра вже з вбудованим зарядним портом Tesla. А напередодні Electrify America, дочірня компанія VW із зарядки електромобілів, заявляла, що сама почне додавати розетки для зарядки Tesla.

Як відомо, донедавна зарядка Tesla Supercharger була ексклюзивом для власників Tesla. Але це почало змінюватися кілька років тому, коли компанія почала пропонувати доступ до мережі електромобілям інших виробників - спочатку в Європі, а потім і в США.

В листопаді 2022 року Tesla оголосила, що перейменовує свою технологію зарядки на Північноамериканський стандарт зарядки (NACS) і відкриє її для інших автовиробників. Першими цю ідею підтримали в Ford, далі - в General Motors та інших компаніях.

Як пише The Verge, мережа Tesla Supercharger визнана найкращою зарядкою для електромобілів, зокрема, через велику кількість зарядних станцій. Компанія каже, що має 45000 Supercharger по всьому світу, 12000 з яких знаходяться в США.

Також Tesla переконує, що її Supercharger майже ідеальні (показник безвідмовної роботи станцій минулого року становив 99,95%). Тепер, коли Volkswagen Group погодилася долучитися, Tesla може зосередитися на залученні автовиробника Stellantis, якому належать такі бренди, як Jeep, Chrysler, Ram, Dodge, Peugeot, Fiat та багато інших.

Джерело: NV.UA

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація