Volkswagen і Xpeng спільно готують новий електричний кросовер

Volkswagen і Xpeng спільно готують новий електричний кросовер

01 березня 2024
0

Volkswagen і китайський виробник електромобілів Xpeng спільно розробляють два електромобілі середнього розміру, які повинні побачити світ до 2026 року. Першим світ побаче електрокросовер.

Як повідомляє Automotive News Europe, два автовиробники підписали «генеральну угоду» про співпрацю щодо платформи та програмного забезпечення. Зазначається, що компанії домовились про розробку двох машин, перша з яких стане електричним кросовером.

У липні Volkswagen оголосив про купівлю 4,99% акцій Xpeng за 700 мільйонів доларів з планом виробництва двох моделей електромобілів разом у 2026 році.

«На найбільшому та найшвидше зростаючому ринку електромобілів у світі швидкість має фундаментальне значення», - сказав сьогодні Ральф Брандстаттер, член правління VW Group.

Автомобілі, виготовлені в рамках партнерства, матимуть логотип Volkswagen, але використовуватимуть платформу, розроблену обома компаніями, яка базується на десятилітній технології Xpeng Edward.

Минулого року Volkswagen також оголосив, що створить ще одну виробничу платформу в Китаї на основі своєї модульної платформи MEB для електромобілів початкового рівня з використанням знайомих компонентів для скорочення витрат. Раніше Volkswagen інвестував близько мільярда євро у новий центр розробки електромобілів у Хефеї, Китай.

Джерело: Autogeek
Фото: Electrek

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація