Volkswagen ID.3 згорів дощенту, але батарея не постраждала

Volkswagen ID.3 згорів дощенту, але батарея не постраждала

06 березня 2024
0

Загоряння електромобілів не є чимось новим. Однак у Словаччині електромобіль, що згорів цього тижня, відкрив лік подібним випадкам і викликав бурхливу дискусію.

Місцеві ЗМІ назвали це «першою пожежею за участю електромобіля в історії країни», викликавши серед місцевих користувачів мережі дискусію про те, «чи є електромобілі безпечнішими за традиційні бензинові автомобілі».

Під час слідчого спостереження місцеві пожежні служби виявили, що німецький автовиробник Volkswagen виявився невинною жертвою. Пожежа у Volkswagen ID.3 сталася через навмисний підпал.

У пожежно-рятувальній службі повідомили, що в момент події автомобіль не заряджався. Хоча автомобіль був серйозно пошкоджений і не підлягав ремонту, пожежники констатували, що акумулятор пережив пожежу, не загорівшись.

Колін Вокер, керівник відділу транспорту Аналітичного центру Агентства енергетичної та кліматичної розвідки Великої Британії, сказав: «Усі дані показують, що електромобілі набагато менш схильні до займання, ніж автомобілі з бензиновим двигуном. Багато пожеж у бензинових або дизельних автомобілях залишаються незареєстрованими».

Джерело: iXBT.com
Фото: ITHome

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація