Volkswagen хоче у співпраці з Renault випускати недорогий електрокар

Volkswagen хоче у співпраці з Renault випускати недорогий електрокар

11 грудня 2023
0

У листопаді керівництво Volkswagen повідомило про те, що планує побудувати новий електромобіль початкового рівня, ціна на який складе близько 20 тисяч євро. А тепер з'ясувалося, що створювати машину самостійно німці не хочуть. Натомість вони збираються покластися на співпрацю з Renault.

Як повідомляє видання «Handelsblatt», на даний момент VW веде з французами попередні переговори про спільну реалізацію цього амбітного проекту, але деталі можливої угоди поки що засекречені. При цьому в Renault не виключають «розмов» з Volkswagen, заявляючи, що ведуться різні дискусії, але нічого поки не вирішено.

Як може виглядати новий електромобіль від VW, у створенні якого мають взяти участь фахівці з Renault, показали на рендері дизайнери видання Carscoops.

Як видно, це буде маленький автомобіль у форм-факторі хетчбек, якому дістануться напівкруглі світлодіодні денні ходові вогні, глянцеві решітки радіатора, пластикові накладки на порогах і бамперах, а також колісні диски з незвичайним внутрішнім малюнком.

Загалом дизайн машини виявиться дуже схожим на концепт-кар IQ Life (колаж нижче), представлений у 2021 році на виставці в Мюнхені.

Той прототип передбачав дорожній просвіт 190 мм, а також 234-сильний електромотор і батарею ємністю 57 кВт.год, що забезпечує запас ходу близько 400 км.

Як зазначають західні журналісти, якщо машина дійде до серійного виробництва, то може стати одним із бестселерів у Європі, де зараз середня ціна за електромобіль перевищує позначку 65 тисяч євро.

Джерело: Daily-Motor

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація