Volkswagen може відмовитися від моделі Golf

Volkswagen може відмовитися від моделі Golf

04 серпня 2022
0

Майбутнє Volkswagen Golf під великим питанням - нове покоління хетчбека може не побачити світ. Керівництво німецького концерну всерйоз розглядає можливість відмовитися від випуску своєї найпопулярнішої моделі. Про це повідомляє видання Die Welt.

Новий Volkswagen Golf 9 має з'явитися у 2027 чи 2028 році. На той час у ЄС набудуть чинності жорсткіші екологічні норми Євро-7, які змусять суттєво доопрацювати двигуни внутрішнього згоряння.

Через нові вимоги бензинові автомобілі подорожчають на 3-5 тисяч євро, що особливо відчутно для недорогих бюджетних моделей. А от електрокари, навпаки, подешевшають і не виключено, що зрівняються із бензиновими аналогами у вартості.

У таких умовах розробка Volkswagen Golf 9 може виявитися нерентабельною, особливо якщо врахувати, що життєвий цикл моделі буде коротшим, оскільки з 2035 року в Євросоюзі заборонять продаж авто з двигунами внутрішнього згоряння.

Звичайно, можна зробити новий Volkswagen Golf електромобілем, але тоді потрібно кардинально змінювати підхід до створення авто та будувати його на абсолютно іншій платформі. Грубо кажучи, доведеться розпочинати з чистого аркуша, що суттєво збільшить витрати на розробку. Остаточне рішення з приводу долі VW Golf ще не ухвалено - це обіцяють зробити у найближчі 12 місяців.

Volkswagen Golf - знакова і найпопулярніша модель німецької марки. З 1974 року випущено близько 40 мільйонів авто восьми поколінь, тобто Golf став навіть масовішим, ніж Volkswagen Beetle. Він також вважається фундатором автомобільного С-класу, який іноді називають «гольф-класом».

Джерело: Фокус

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація