Volkswagen наростить виробництво твердотільних акумуляторів

Volkswagen наростить виробництво твердотільних акумуляторів

11 липня 2024
0

Концерн Volkswagen планує значно збільшити виробництво твердотільних акумуляторів для електромобілів завдяки угоді з американським стартапом QuantumScape. Про це повідомляє агентство Reuters, посилаючись на заяви обох компаній. Німецький автовиробник також оголосив про намір впровадити нові батареї у більшу кількість моделей.

Згідно з угодою, оприлюдненою 11 липня, підрозділ PowerCo концерну Volkswagen отримає ліцензію на масове виробництво батарей за технологією, розробленою QuantumScape. За це передбачені виплати роялті. Угода замінює попередню домовленість про створення спільного підприємства, зазначили у Volkswagen.

Наразі Volkswagen Group володіє 17% акцій QuantumScape, вартість яких сьогодні оцінюється у 459 мільйонів доларів США. Завдяки новій угоді, PowerCo зможе виробляти твердотільні акумулятори загальною ємністю 40 ГВт.год на рік з можливістю збільшення до 80 ГВт.год на рік.

Цей обсяг виробництва буде достатнім для оснащення близько мільйона електромобілів щорічно. Таким чином, угода сприятиме значному розширенню модельного ряду електромобілів Volkswagen з новими твердотільними батареями.

У рамках угоди, німецький автовиробник і американський стартап зможуть ефективно співпрацювати, щоб впровадити передові технології батарей у більшу кількість електромобілів, підвищуючи їх ефективність та автономність.

Джерело: Движек
Фото: Volkswagen

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація