Volkswagen оновлює весь модельний ряд комерційних автомобілів

Volkswagen оновлює весь модельний ряд комерційних автомобілів

25 березня 2024
0

В 2024 році майже всі комерційні автомобілі Volkswagen отримають оновлення. Про це було заявлено на прес-конференції Volkswagen Commercial Vehicles, присвяченій підсумкам 2023 року та планам на майбутнє. Минулого року замовникам було поставлено 409 400 автомобілів, що на 25% більше, ніж 2022-го. Реалізація електромобілів зросла вчетверо - до 29 300 од., що збільшило їхню частку до 7,1%. Річний прибуток від продажів усіх машин зріс на 30% - до 15,3 млрд євро.

Вже восени на автосалоні IAA Transportation у Ганновері дебютує новий Transporter. Машина стане більш вантажопідйомною, з кращими можливостями буксирування. Буде доступний широкий спектр силових установок: від турбодизельних та гібридних, що підключаються, до повністю електричних.

На цей рік також намічено презентацію наступного покоління California на базі останнього Multivan. Експериментальний зразок нового кемпер-вена викликав величезний інтерес у 2023 році. Машина отримає тризонну концепцію зі зсувними дверима та вперше - гібридну версію Plug-in.

Також з'явиться Multivan 4Motion у версії гібрида, що підзаряджається. Цікаво, що привід на передні колеса здійснюватиметься ДВЗ, а на задні - електромотором.

У першій половині року мають розпочатися продажі Crafter з новою панеллю приладів і рядом передових систем допомоги водію: автономним екстреним гальмуванням Autonomus Emergency Braking, а також Lane Assist та Side Assist. Багато з систем увійдуть вже до базового оснащення.

У 2024 році очікується електрифікація моделі Сaddy, з версію Pluh-in гібрида, де в парі з 1,5-літровим бензиновим двигуном працюватиме електромотор. Машина також отримає нову цифрову панель приладів та ряд інтелектуальних допоміжних систем.

У другій половині року на ринок вийде ID Buzz у найпотужнішому виконанні GTX - на 250 кВт та повним приводом. На машинах зі стандартною колісною базою буде встановлена батарея з корисною ємністю 79 кВт.год., а з подовженою - на 86 кВт.год.

Що стосується більш віддалених перспектив, то генеральний директор Volkswagen Commercial Vehicles - Карстен Інтра анонсував розробку повністю нового сімейства розвізних автомобілів під назвою Space. Це будуть пасажирські та вантажні моделі сегментів B та С, створені на платформі SSP Grop. Першим тут стане повністю електричний Crafter, виробництво якого має стартувати у 2028 році. Усі моделі перспективного сімейства будуть на електротязі, і вони допоможуть повністю завантажити підприємства VW у Німеччині та Польщі.

Що ж до автомобілів з автономним управлінням - у рамках програм MaaS і TaaS, то їх випробування проходять за планом як на дорогах Європи, так і США. А вже 2024 року мають розпочатися тести з реальними клієнтами мобільних послуг MOIA у Гамбурзі.

Джерело: Авто Центр

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація