Volkswagen передумав випускати ID.3 на заводі у Вольфсбурзі

Volkswagen передумав випускати ID.3 на заводі у Вольфсбурзі

11 березня 2024
0

Затребуваність електричного хетчбека Volkswagen ID.3 йде на спад - хітом світового рівня він не став, тому організація його виробництва на головному заводі марки у Вольфсбурзі втратила сенс.

Торік продажі Volkswagen ID.3 по всьому світу склали 140 800 шт. Це велика цифра, але далеко не та, на яку розраховував німецький автоконцерн, запускаючи цю модель п'ять років тому. ID.3 дебютував у вересні 2019 року, його подавали як епохальний продукт рівня Beetle та Golf - мовляв, ID.3 має стати таким самим успішним і масовим. На ринок ID.3 вийшов з великою затримкою (у вересні 2020-го) і з купою недоліків. Його виробництво довго розгойдувалося через пандемію COVID-19 та породжений нею глобальний дефіцит мікрочипів. А коли всі виробничі проблеми були вирішені, на світовому ринку раптом почався спад попиту на електромобілі.

Левова частка Volkswagen ID.3 для Європи сьогодні виробляється на заводі у Цвіккау (Німеччина). Ще ID.3 збирають у невеликих кількостях на так званій Скляній мануфактурі у Дрездені (Німеччина). Версії Volkswagen ID.3 для Китаю випускає спільне підприємство SAIC-VW в Антінг (частина Шанхаю).

Минулого року ID.3 пережив плановий рестайлінг, після якого Volkswagen розраховував налагодити його виробництво на головному заводі у Вольфсбурзі. Старт виробництва спочатку був запланований на кінець 2023 року, потім перенесений на літо 2024 року, тепер німецька газета Handelsblatt повідомляє, що все скасовується - у Вольфсбурзі ID.3 не з'явиться.

Рішення керівництва Volkswagen про скасування виробництва ID.3 виглядає очікуваним і навіть запізнілим, адже ще восени завод у Цвіккау довелося ставити на паузу через низький попит на ID.3. За нинішніх обсягів продажу цієї моделі чотири майданчики для її виробництва - явний перебір. Тим більше, що прогнози не обіцяють нічого хорошого.

Ейфорія з приводу «електричок» поступово минає, багато автовиробників різко песимізували свої електромобільні плани, і лише керівництво Volkswagen Group, здається, перебуває у певній розгубленості, не розуміючи, як тепер вибудовувати довгострокову стратегію.

Джерело: Колеса

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація