Volkswagen планує провести IPO Porsche

Volkswagen планує провести IPO Porsche

19 вересня 2022
0

Volkswagen планує провести первинне публічне розміщення акцій (IPO) виробника люксових спортивних автомобілів Porsche з оцінкою від $70,1 млрд до $75,1 млрд. Про це йдеться у заяві автоконцерну.

Як пише CNBC, Volkswagen оцінить привілейовані акції Porsche за ціною від 76,50 євро до 82,50 євро за акцію. IPO за верхньою межею діапазону може стати другим найбільшим в історії Німеччини та третім - в історії Європи. Торги паперами Porsche розпочнуться на Франкфуртській фондовій біржі 29 вересня, йдеться у повідомленні Volkswagen.

У рамках лістингу 911 млн акцій Porsche буде поділено на 455,5 млн привілейованих акцій і 455,5 млн звичайних акцій.

У ході IPO буде розміщено до 113,875 млн привілейованих акцій, які не мають права голосу. Суверенні фонди Катару, Абу-Дабі та Норвегії та компанія взаємних фондів T. Rowe Price залишать заявки на привілейовані акції на суму до €3,68 млрд (по верхній межі діапазону) як основні інвестори, у верхній частині оцінки.

«Ми вийшли на фінішну пряму з планами IPO Porsche і вітаємо відданість наших основних інвесторів», - сказав фінансовий та операційний директор Volkswagen Арно Антліц.

Очікується, що у понеділок, 19 вересня буде опубліковано біржовий проспект IPO.

Загальна виручка від продажу акцій складе від €18,1 млрд до €19,5 млрд. Якщо IPO відбудеться, Volkswagen скличе позачергові збори акціонерів у грудні 2022 року, на яких запропонує виплатити акціонерам 49% від загального виторгу на початку 2023 року як спеціальні дивіденди.

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація