Volkswagen планує розширити власні школи програмування

Volkswagen планує розширити власні школи програмування

03 грудня 2022
0

Volkswagen AG розглядає можливість фінансування шкіл кодування в Мексиці та Бразилії в рамках своєї стратегії найму співробітників, які розуміються на програмному забезпеченні. Про це повідомляє Bloomberg.

Через старіння населення та проблеми в системі освіти Німеччина відчуває гостру проблему нестачі кваліфікованих працівників. Найбільше «кодерів» потребує автомобільна промисловість країни, оскільки вона нарощує виробництво електромобілів, які покладаються на програмні платформи та цифрові функції.

За словами члена правління відповідального за персонал Гуннара Кіліана, виробник автомобілів уже підтримує подібні установи в Чехії та Німеччині, в тому числі в Берліні та поблизу своєї штаб-квартири у Вольфсбурзі.

«Ми маємо величезну потребу у кваліфікованих працівниках в ІТ-секторі Німеччини», - сказав Кіліан.

Додається, що Volkswagen намагається повернути технологічний поштовх після того, як збої в розробці програмного забезпечення в його підрозділі Cariad затримали кілька моделей, включаючи електрокар Porsche Macan. За словами Кіліана, Cariad стане частиною підприємства з автономного водіння в Китаї, і цього року найняв приблизно 1500 кодерів.

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація