Volkswagen планує інвестувати у китайську Xpeng

Volkswagen планує інвестувати у китайську Xpeng

28 липня 2023
0

Volkswagen заявив, що співпрацюватиме з китайським стартапом для виробництва двох моделей під логотипом VW, які будуть використовувати ноу-хау Xpeng. Про це повідомляє Reuters.

Нові моделі, випуск яких почнеться у 2026 році, мають заповнити прогалини в лінійці Volkswagen на ринку Китаю, та допомогти німцям скоротити відставання від місцевих конкурентів, як-от Tesla, пише видання.

Автовиробник перебуває під сильним тиском інвесторів через свою присутність у Китаї, з погляду як збільшення продажів електромобілів, так і забезпечення чистоти своєї діяльності в питаннях трудових прав у регіоні Сіньцзян, де він є співвласником заводу разом із SAIC.

Керівник Volkswagen у Китаї Ральф Брандштеттер нещодавно розкритикував китайський ринок електромобілів, електромобілів із підзарядкою та транспортних засобів на паливних елементах за те, що він стає занадто переповненим і не має фінансування для довгострокового розвитку.

Брандштеттер уже давно заявляв, що стратегія Volkswagen у Китаї ґрунтується на співпраці з місцевими гравцями, і Xpeng є останнім у низці партнерств з китайськими фірмами, які включають виробника акумуляторів Gotion і технологічну компанію Horizon Robotics.

Джерело: Mind

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація