Volkswagen планує закрити заводи у Німеччині вперше за 87 років

Volkswagen планує закрити заводи у Німеччині вперше за 87 років

03 вересня 2024
3

Німецька автобудівна компанія Volkswagen вперше за 87 років своєї історії оголосила про намір закрити заводи у Німеччині та скоротити персонал, у керівництві зазначають - погіршилася економічна ситуація. Про це повідомило агентство Bloomberg із посиланням на заяву компанії.

Як зазначили у заяві, Volkswagen AG розглядає безпрецедентне закриття заводів у Німеччині, встановлюючи протистояння з потужними профспілками, оскільки «найважливіша галузь країни бореться за своє майбутнє».

У компанії зауважили, що потенційні заходи із закриття потужностей також включають спробу припинити 30-річну угоду компанії з працівниками щодо збереження робочих місць.

Журналісти агентства підкреслили, що основна ціль Volkswagen - бренд легкових автомобілів, чиї прибутки стрімко скорочуються на тлі переходу на електромобілі та уповільнення споживчих витрат.

Гендиректор корпорації Олівер Блюме заявив, що Німеччина як місце ведення бізнесу все більше відстає з точки зору конкурентоспроможності. Він акцентував - економічна ситуація знову стала гіршою.

«Економічне середовище стало ще жорсткішим, і в Європу проникають нові гравці. Німеччина як місце для бізнесу ще більше відстає з точки зору конкурентоспроможності», - заявив він.

Журналісти додали, що наразі у компанії працюють 673 000 людей, а керівництво планує звільнити до 110 000 співробітників у найближчі роки.

Джерело: Європейська правда
Фото: Volkswagen

Обговорення новини

Reallice  

Державі потрібно вникати в положення корпорації, якщо вона хоче щоб ця корпорація була присутня на її ринку. Підтримують робітників до такої міри, що забувають про виробника, в той же час в іншій країні де (по критеріям Європи) панує хаос, виробник з усіма бонусами на руках заходить на ринок з нереально конкурентною ціною.

+2ВІДПОВІСТИ  
Tymur_S  

Reallice, погоджуюсь

ВІДПОВІСТИ  
3xcool  

Докерувались...

+1ВІДПОВІСТИ  

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація