Volkswagen побоюється зростання попиту на акумулятори для електромобілів

Volkswagen побоюється зростання попиту на акумулятори для електромобілів

30 червня 2022
0

«Угода ЄС про поетапну відмову від автомобілів із двигунами внутрішнього згоряння протягом трохи більше 12 років є складним завданням, але серйознішою перешкодою буде виробництво достатньої кількості акумуляторів для живлення електромобілів», - сказав високопосадовець Volkswagen.

Коментар пролунав після того, як країни ЄС уклали угоду щодо запропонованих законів щодо боротьби зі зміною клімату рано вранці в середу, у тому числі згідно із законом, який вимагає, щоб нові автомобілі, що продаються в ЄС, не виділяли CO2 з 2035 року. Це унеможливить продаж автомобілів з двигуном внутрішнього згоряння.

Європейська комісія вперше запропонувала пакет, спрямований на скорочення викидів, що викликають потепління планети минулого літа.

«Це непроста мета. Ми думаємо, що вона є досяжною», - сказав фінансовий директор VW Арно Антліц в інтерв'ю агентству Reuters на конференції Reuters Automotive Europe у середу. «Найскладніша тема - це не нарощування заводів. Найскладнішою темою буде нарощування ланцюжка постачання акумуляторів».

VW заявив, що припинить продаж автомобілів з двигунами внутрішнього згоряння в регіоні до встановленого терміну, але деякі автовиробники, які відстають у гонці з розробки електромобілів, такі як Toyota, можуть мати справу з труднощами при досягненні мети. Японський автовиробник відмовився від коментарів щодо цього питання.

Великі автовиробники прагнуть забезпечити постачання акумуляторних елементів, але пошук достатньої кількості сировини для акумуляторів може виявитися серйознішою проблемою. Нездатність отримати достатні запаси літію, нікелю, марганцю або кобальту може сповільнити перехід на електромобілі (EV), зробити ці автомобілі дорожчими та поставити під загрозу прибуток автовиробників.

Джерело: UAMotors

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація