Volkswagen почав будувати перший із шести заводів з випуску тягових батарей для електромобілів

Volkswagen почав будувати перший із шести заводів з випуску тягових батарей для електромобілів

08 липня 2022
0

Багато автовиробників, які претендують на світове лідерство у сегменті електромобілів, змушені інтегрувати у свої бізнес-плани самостійний випуск тягових батарей. Концерн Volkswagen цього тижня перейшов від слів до справи, оголосивши про початок будівництва першого із шести запланованих підприємств із випуску літієвих акумуляторів. Майданчик розташувався у Німеччині.

Фактично керувати будівництвом та діяльністю підприємства буде дочірня структура PowerCo, а розташуватиметься воно у Зальцгіттері в центральній частині ФРН. Проєктна потужність дозволить цьому підприємству випускати щорічно тягові акумулятори сукупною ємністю 40 ГВт.год та забезпечити роботою близько 5000 місцевих жителів. Такої кількості батарей вистачить на оснащення 500 тисяч електромобілів щорічно. До виробничої діяльності підприємство приступить у 2025 році, а всього PowerCo на замовлення Volkswagen має намір довести до ладу до шести аналогічних підприємств, які будуть використовувати виключно електроенергію з відновлюваних джерел. Наступне підприємство PowerCo буде побудовано в іспанській Валенсії, а партнери сподіваються забезпечити роботою до 20 тисяч жителів Європи.

Загалом до 2030 року Volkswagen та PowerCo сподіваються налагодити випуск тягових акумуляторів сукупною ємністю до 240 ГВт.год на рік на загальну суму €20 млрд. Символічно, що стільки ж коштуватиме учасникам проєкту й перше підприємство з випуску тягових батарей у Німеччині. Планується, що тут же налагодять і переробку акумуляторів, що вже відслужили своє, згодом це дозволить використовувати до 90% вторинної сировини в повсякденній діяльності.

На підприємствах PowerCo також буде освоєно випуск призматичних акумуляторних осередків уніфікованого типу, якими Volkswagen постачатиме весь свій модельний ряд електромобілів. Теоретично, це має дозволити знизити собівартість батарей на величину до 50% і пробити важливу позначку $100 за 1 кВт.год ємності. Про амбіції Volkswagen обійти Tesla на ринку електромобілів до кінця 2024 року говорить і те, що перше підприємство PowerCo назвали «SalzGiga», наслідуючи прямого конкурента.

Джерело: AMPERCAR

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація