Volkswagen представив шильдик для відлякування тварин

Volkswagen представив шильдик для відлякування тварин

29 березня 2024
0

Остання заява компанії Volkswagen дуже нагадує першоквітневий жарт. Вона стосується нового шильдика, здатного відлякувати тварин, тим самим мінімізуючи можливість зіткнення з ними.

Розробка отримала назву RooBadge і її вже протестували на пікапі VW Amarok. Зазначається, що у шильдик вбудований динамік, який випромінює спрямований звуковий промінь для відлякування тварин. Оскільки ця технологія призначена для Австралії, то акцент зроблено на кенгуру, які в країні несуть серйозну загрозу для автомобілістів.

Фахівці розповіли, що були визначені звуки, у тому числі сигнали тривоги птахів і звуки хижаків, які резонують з кенгуру, попереджаючи їх про небезпеку і утримуючи від виходу на дорогу. Саме їх і використали під час створення шильдика. У Volkswagen запевняють, що ця технологія є перспективною і для інших країн, оскільки проблеми з дикими тваринами є по всьому світу.

При розширенні географії звуковий промінь шильдика адаптують відповідно до тварин, які несуть небезпеку на дорогах тієї чи іншої країни. Функція RooBadge може керуватися як за допомогою програми у мультимедійній системі авто, так і включатися автоматично, коли водій виїжджає на територію, де мешкають дикі тварини. І працює вона на швидкості до 100 км/год. Для її інтеграції потрібно просто замінити логотип.

Джерело: Авто Центр
Фото: Volkswagen

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація