Volkswagen продаватиме в Європі автомобілі, зроблені в Китаї

Volkswagen продаватиме в Європі автомобілі, зроблені в Китаї

06 грудня 2022
0

Компанія Volkswagen продаватиме в Європі автомобілі, зроблені в Китаї. Йдеться, зокрема, про електричний кросовер Cupra Tavascan, який планують запустити у серійне виробництво в Піднебесній, повідомило видання Automotive News Europe.

Volkswagen має обмежені виробничі можливості на європейському ринку. Саме тому він продаватиме в Європі автомобілі, зроблені у Китаї. Першою такою моделлю стане Cupra Tavascan.

Концепт Cupra Tavascan вперше представили у 2019 році. Серійний Tavascan дебютував на початку 2022 року. У продажу, як очікується, він з'явиться у 2024 році. Цей кросовер побудований на платформі MEB. На цій же платформі зараз виробляють електромобілі сімейства Volkswagen ID.

Серійний Cupra Tavascan оснащуватиметься, як і його концепт, двома електромоторами. Їхня загальна потужність - понад 300 к.с. Будуть й інші варіанти цієї трансмісії. Очікується, що Tavascan стане найспортивнішим компактним електричним кросвером у модельній лінійці VW Group.

Це вже не перший випадок, коли відомі автовиробники випускають автомобілі в Китаї, а потім продають їх в інших країнах, зокрема в європейських країнах. Так роблять Tesla, BMW, й Renault з своїми Model 3, iX3, та Spring відповідно.

Джерело: Today.ua

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація