Volkswagen R до 2030 року стане повністю електричним

Volkswagen R до 2030 року стане повністю електричним

27 жовтня 2022
0

У високопродуктивному сімействі R компанії Volkswagen до 2030 року будуть моделі тільки з електричною силовою установкою. Деякі ці моделі вже розробляються, повідомив голова дивізіону R компанії Volkswagen Райнхольд Івенц.

У Європі з 2035 року заборонять продавати нові автомобілі з бензиновими та дизельними двигунами. Тому автовиробники поступово переходять на "зелені" технології. І компанія Volkswagen у тому числі.

Вже до 2030 року всі заряджені автомобілі Volkswagen (їх випускають під суббрендом R) будуть оснащуватися електричною силовою установкою. Вони отримають технології концептів, як, наприклад, ID R, у якого потужність силової установки складає 671 к.с. Їх створюватимуть на новій платформі Scalable Systems Platform (SSP). До речі, з 2026 року всі електромобілі концерну Volkswagen використовуватимуть цю платформу.

Івенц також повідомив, що електромобілі Volkswagen R отримають можливість швидкого заряджання батареї. Зокрема, батарею з 10% до 80% можна буде зарядити за 25 хвилин.

Зараз у сімействі R є такі моделі, як, наприклад, VW Golf R, VW Tiguan R та VW T-Roc R. Чи будуть у них електричні версії? Так, але тільки в тому випадку, якщо «базові» моделі матимуть електричні версії.

Джерело: Today.ua

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація