Volkswagen розробить власну платформу для «китайських» електромобілів

Volkswagen розробить власну платформу для «китайських» електромобілів

24 листопада 2023
0

Volkswagen планує створити власну автомобільну платформу для недорогих електромобілів, орієнтованих на китайський ринок. Розміри платформи не уточнюються, але більшість її компонентів буде вироблено в Китаї. Згодом ця архітектура з’явиться і за межами Піднебесної.

Як повідомило німецьке видання Handelsblatt з посиланням на генерального директора Volkswagen Ральфа Брандштеттера, план випуску електромобілів на новій платформі вже затверджено. Чотири електромобілі вартістю від 19 700 до 24 000 доларів вийдуть на китайський ринок після 2026 року. Таким чином на розробку архітектури та майбутніх «бюджетників» у концерну залишилося лише три роки.

Volkswagen вже кілька років працює над ID.2all, вартістю менше 25 000 доларів. Серійна версія концепту, представленого у березні цього року, має дебютувати у 2025 році. Очікується, що з китайськими бюджетниками справа йтиме швидше. Згідно зі звітом, нову електричну платформу розробить дочірня компанія Volkswagen China Technology Company (VCTC).

За інформацією Handelsblatt, тривалість та вартість розробки будуть втричі меншими, ніж у Європі. 95% компонентів будуть китайськими. Літій-залізо-фосфатними батареями майбутні «бюджетники» забезпечить VW Gotion.

Джерело: Авто Центр

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація