Volkswagen скорочує виробництво електромобілів ID.3 і Cupra Born

Volkswagen скорочує виробництво електромобілів ID.3 і Cupra Born

18 листопада 2023
0

Volkswagen скоротив виробництво електричних одноплатформенних хетчбеків ID.3 і Cupra Born через різке зниження попиту на ці дві моделі та електромобілі в цілому.

Німецькі ЗМІ повідомили, що автовиробник скоротив виробництво електромобілів з трьох змін до двох на заводі в Цвікау, Німеччина, де виготовляються ID.3 і Born. Раніше на підприємстві вже зупиняли випуск цих машин, а саме з 2 по 13 жовтня.

Минулого місяця Volkswagen також тимчасово зупинив виробництво електричних кросоверів ID.4, ID.5, Audi Q4 e-tron і Audi Q4 Sportback e-tron у Цвікау через обмежений попит.

Завод у Цвікау здатен виробляти 360 000 автомобілів на рік, але у 2022 році було виготовлено лише 218 000 автомобілів. Минулого місяця бренд заявив, що не зможе виконати план по розширенню штату заводу на 269 працівників, що планувалось у кінці минулого року.

У компанії зазначають, що продажі електромобілів концерну суттєво впав через складні ринкові умови, загальне зниження попиту на електромобілі та посилення конкуренції з боку електромобілів китайського виробництва.

Деякі експерти галузі очікують зниження попиту на електромобілі німецького виробництва протягом наступних двох років.

Джерело: Autogeek

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація