Volkswagen скоротить 20 відсотків свого адміністративного персоналу

Volkswagen скоротить 20 відсотків свого адміністративного персоналу

09 грудня 2023
0

Volkswagen прагне скоротити витрати, аби заощадити кошти на розробку нових електромобілів, і в рамках цих зусиль німецький автовиробник планує скоротити 20% адміністративного персоналу, щоб досягти значної економії коштів.

Автовиробник стверджує, що він не розпочне масових звільнень, а натомість скоротить свій персонал шляхом часткового та раннього виходу на пенсію. Цей захід є частиною ширших зусиль зі скорочення витрат, щоб заощадити 10 мільярдів євро до 2026 року.

«Що абсолютно ясно, так це те, що в майбутньому нам потрібно буде працювати з меншою кількістю людей у багатьох сферах Volkswagen», - сказав співробітникам генеральний директор бренду VW Томас Шефер у внутрішній записці, з якою ознайомилося Reuters.

За його словами, це означає не більше роботи для меншої кількості людей, а радше відмову від старих звичок і відмову від дублювання зусиль і неефективності.

Заходи щодо скорочення витрат збігаються з періодом скорочення обсягів виробництва. Наприклад, Даніела Кавалло, голова робочої ради Volkswagen, зазначила, що виробництво на центральному заводі у Вольфсбурзі значно відстає від історичних середніх показників. На даний момент у 2023 році на заводі було виготовлено лише 453 000 автомобілів. Оскільки до кінця року залишився лише місяць, навряд чи вдасться досягти середньорічного показника в 780 000 автомобілів.

Подібно до інших автомобільних брендів, автовиробник бореться зі зниженням попиту на свої автомобілі як на європейському, так і на китайському ринках. Крім того, зростаюча інфляція, разом із підвищеними витратами на робочу силу та енергію, додали викликів, з якими стикається автовиробник.

Згідно з тим же меморандумом, компанія також відмовилась від планів створення науково-дослідного центру у Вольфсбурзі вартістю близько 860 мільйонів доларів. Компанія також планує скоротити цикл виробництва продукції з 50 до 36 місяців і скоротити загальний час виробництва, щоб збільшити попит на свої автомобілі.

Джерело: Autogeek
Фото: Carscoops

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація