Volkswagen відклав старт виробництва електричного ID.2

Volkswagen відклав старт виробництва електричного ID.2

08 січня 2024
0

Компанія Volkswagen вирішила розпочати виробництво доступного за ціною «зеленого» хетчбека ID.2 на рік пізніше, ніж планувалося спочатку, тобто на 2026 рік.

Не виключено, що на цей крок німецького виробника штовхнув попит на електромобілі марки, що не відповідає очікуванням концерну. Минулого року концерну навіть довелося тимчасово зупиняти через це декілька заводів. При цьому джерела видання Auto Moto un Sport стверджують, що рішення відкласти на рік запуск Volkswagen ID.2 у серію пов'язане з пом'якшенням екологічних норм Євро-7.

Повідомляється, що ЄС довелося поступитися під тиском з боку кількох країн-виробників автомобілів. Тепер новий стандарт з викидів вихлопних газів автомобілів майже ідентичний актуальному Євро-6. Як компроміс було залишено жорсткість правил щодо забруднювальних речовин у вихлопних газах автобусів і вантажних автомобілів. Ще планується посилити стандарти утримання шкідливих частинок у гальмах і шинах для легкових машин.

За даними німецького видання, Volkswagen покаже серійну версію електромобіля, створеного на базі концепту ID.2all, у 2025 році. Дещо пізніше, але в тому ж році, ймовірно, почнеться дрібносерійне виробництво новинки, але повномасштабне стартує лише у 2026 році.

В основі концепту Volkswagen ID.2all лежить спрощена версія платформи MEB Entry. Його забезпечили єдиним 226-сильним електродвигуном, розташованим на передній осі. Цій п'ятидверці на розгін з місця до «сотні» потрібно менш ніж сім секунд, а максимальна швидкість обмежена на позначці 160 км/год. Ємність тягової батареї не розкривається, але відомо, що далекобійність на одному заряді становитиме близько 450 км (за циклом WLTP).

Раніше повідомлялося, що стартова вартість хетчбека Volkswagen ID.2 не має перевищувати 25 000 євро.

Джерело: АвтоСвіт

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація