Volkswagen знімає з виробництва модель Arteon

Volkswagen знімає з виробництва модель Arteon

13 грудня 2023
0

Volkswagen повідомив американських дилерів про виключення Arteon із модельної лінійки 2024 року. Сімейство седанів на місцевому ринку представлятимуть Jetta та Jetta GLI.

Новина про завершення історії Arteon стала сюрпризом для місцевих продавців. Оскільки у травні цього року Volkswagen офіційно заявив, що седан повернеться у 2024 році. Пізніше плани переглянули. Arteon потрапив до числа дрібносерійних моделей, від яких вирішено відмовитися задля економії коштів. Але точні терміни завершення виробництва не уточнювалися.

Справа в тому, що за перші шість місяців 2023 року в США вдалося продати лише 1155 Arteon, тоді як за той самий період 2022 року - всього 170 одиниць. Для порівняння, продажі Jetta за першу половину цього року досягли 16 224 одиниць, а Tiguan - 38 785 одиниць.

Духовним наступником Volkswagen Arteon стане повністю електричний ID.7, який вийде на ринок як модель 2025 року. У Європі презентація електроседану відбулася на початку цього року. За попередніми даними, потужність силової установки ID.7 складе 286 к.с., запас ходу - до 700 км за циклом WLTP. Також обіцяно високопродуктивний ID.7 GTX.

Джерело: Авто Центр

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація