Volkswagen звинувачують у примусі до праці на заводі у Китаї

Volkswagen звинувачують у примусі до праці на заводі у Китаї

25 червня 2022
0

Volkswagen Group запідозрили у порушенні прав людини в китайському регіоні Сіньцзян, де європейський автогігант має спільне підприємство з SAIC. Заяви про практиковану на майданчику примусову працю викликали стурбованість Організації Об'єднаних Націй. Однак у компанії заперечують звинувачення. 

У Volkswagen заявляють, що політика компанії сприяє зниженню рівня безробіття в Сіньцзяні. Автогігант уже не раз відхрещувався від звинувачень у примусі до праці, проте члени наглядової ради Йорг Хофманн та Стефан Вайль вважають, що йому слід уважно вивчити претензії.

«Ми повинні конкретно зважити факти і на цій основі відповісти на питання, чи буде припинення діяльності там правильним вчинком», - сказав Хофманн в інтерв'ю німецькому виданню Braunschweiger Zeitung, зазначивши, що на кін поставлена репутація Volkswagen.

Генеральний директор Volkswagen Group Герберт Дісс у квітні уже вступався за китайський підрозділ компанії. За його словами, він «абсолютно впевнений», що на заводі не використовується примусова праця, і присутність великого автовиробника покращує якість життя в регіоні.

Як повідомляє Automotive News, підозри вже викликали проблеми з урядом Німеччини. Так, нещодавно влада відхилила запит про продовження страхування ризиків для операцій Volkswagen у Китаї, зіславшись на можливі порушення прав людини. Крім цього, у травні канцлер Німеччини Олаф Шольц заявив про передбачуване жорстоке поводження з етнічними уйгурами в Сіньцзяні та закликав компанії диверсифікувати ланцюжки поставок та експортні ринки.

Китай - найважливіший ринок для Volkswagen, на нього припадає приблизно 40 відсотків загального обсягу збуту компанії. Це стало однією з причин значного падіння продажів за січень-квітень на тлі спалаху коронавірусу в КНР: за чотири місяці було реалізовано 2414800 автомобілів Volkswagen і підконтрольних марок, що на 26 відсотків менше, ніж за той же період минулого року.

Джерело: Automotive News

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація