Volvo анонсувала нові передові технології безпеки

Volvo анонсувала нові передові технології безпеки

26 січня 2023
0

Новий генеральний директор Volvo Джим Роуен, який у березні 2022 року змінив на цій посаді Хокана Самуельссона, анонсував нові технології безпеки. Зокрема, власне програмне забезпечення нового покоління, яке Роуен називає «триточковим цифровим ременем безпеки» для впровадження майбутніх інновацій у галузі продуктів та безпеки. На його думку, високі стандарти безпеки дозволять шведській марці стати лідером галузі й залучити молодих покупців.

У першому своєму інтерв'ю Autocar, він сказав, що хоче, щоб новий флагман Volvo - електричний кросовер EX90 - став лідером у галузі автомобільних технологій. Як стверджується, це перший серійний автомобіль із стандартною лідарною системою. Надалі вона дозволить EX90 стати повністю автономним.

Лідар, радар, камера та інші датчики кросовера працюють на чіпі Nvidia Odin, який може виконувати 254 трильйони операцій на секунду (TPOS).

За програмне забезпечення для сприйняття та об'єднання датчиків у Volvo відповідає команда із понад 700 осіб. На думку Роуена, віддавати цей напрямок на аутсорсинг, як це роблять більшість автовиробників, не можна.

Volvo планує запропонувати клієнтам «різні транспортні засоби», але при цьому «дбатиме про демографію». Ключем до цього стануть платформи для електромобілів наступного покоління. На відміну від EX90, який базується на новій архітектурі SPA2, майбутній компактний кросовер (імовірно EX30) отримає платформу SEA. У компанії розраховують, що новинка дозволить охопити молодих покупців «покоління зумерів».

Презентація Volvo EX30 запланована на 2024 рік. Новинці обіцяно конкурентний цінник із можливістю придбання за передплатою. Продавати кросовер планують онлайн.

Джерело: Авто Центр

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація