Електричний кросовер Volvo EX60 дебютує у 2025 році

Електричний кросовер Volvo EX60 дебютує у 2025 році

19 травня 2024
0

Четвертим електричним позашляховиком Volvo стане EX60, який з'явиться у 2025 році і замінить Volvo XC60, найбільш продавану модель Volvo у світі з обсягом продажів у 2023 році 228 646 одиниць. Volvo EX60 конкуруватиме не лише з Tesla Model Y, але й зі спадкоємцем Mercedes EQC, Audi Q6 e-tron, BMW iX3 наступного покоління та Genesis Electrified GV70.

Для розробки нової платформи електромобіля Volvo Cars отримала кредит у розмірі 420 млн євро від Європейського інвестиційного банку (ЄІБ), але поки що невідомо, чи буде ця платформа використана як основа для EX60. Новий директор з продуктів і стратегії Volvo Cars Ерік Северинсон заявив, що Volvo EX60 буде заснований на базі еволюції платформи SPA 2, на якій базується EX90.

Однак, на відміну від EX90, EX60 матиме структурний акумуляторний блок, що забезпечить «кращу щільність енергії» і, завдяки підвищеній жорсткості конструкції, «більшу маневреність». За останніми чутками, запас ходу EX60 може скласти 400 миль.

EX60 також може бути оснащений 800-вольтовою батареєю, вдвічі більшою за напругу батареї EX90, що означатиме швидшу перезарядку і більш плавну роботу. Крім того, Volvo планує встановити в задній частині цієї моделі литу алюмінієву підлогу, яка заощадить 15-20% ваги порівняно зі звичайною штампованою підлогою.

Поки чекаємо на офіційне підтвердження, варто зазначити, що, за іншими чутками, новий позашляховик буде оснащений LIDAR-датчиками від Luminar та передовим програмним забезпеченням автономного водіння від NVIDIA.

Серед інших технологій EX60 може бути Highway Pilot - система автономного водіння 3-го рівня, яка буде доступна в країнах, де водій має право відпускати кермо і відводити погляд від дороги.

Джерело: Motor1.com

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація