Volvo отримала майже півмільярда доларів на створення нової платформи для електромобілів

Volvo отримала майже півмільярда доларів на створення нової платформи для електромобілів

06 січня 2024
0

Volvo отримала позику в розмірі 420 мільйонів євро, які будуть витрачені на розробку нової платформи для електромобілів наступного покоління.

У четвер Volvo та Європейський інвестиційний банк (ЄІБ), фінансовий підрозділ ЄС, підписали угоду про фінансування на суму 420 мільйонів євро. Фінансування буде використано для створення нової платформи, включаючи проведення необхідних досліджень.

Згідно з ЄІБ, очікується, що результатом проекту стане «ще більш безпечна та стійка» технологія електромобілів. Нові авто повинні мати швидшу зарядку та зменшену вагу.

«Я думаю, що Швеція може пишатися провідною роллю, яку Volvo Cars відіграє в тому, щоб зробити автомобільну промисловість більш стійкою», - пояснив віце-президент ЄІБ Томас Острос.

Volvo була одним із перших виробників старих автомобілів, які взяли на себе зобов'язання повністю перейти на електромобілі до 2030 року.

«Довгострокового майбутнього в автомобілів з двигуном внутрішнього згоряння немає», - заявив Генрік Грін, технічний директор Volvo.

До 2025 року Volvo планує продати близько 600 тисяч електромобілів, або близько половини від загального обсягу продажів у 1,2 мільйона автомобілів, оскільки до 2030 року компанія планує перейти на 100% електрику.

Джерело: Autogeek

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація