Volvo перестане випускати дизельні автомобілі з 2024 року

Volvo перестане випускати дизельні автомобілі з 2024 року

19 вересня 2023
1

Шведський бренд Volvo має намір зняти з виробництва всі дизельні автомобілі. Усі моделі, що залишилися, знімуть із виробництва до початку 2024 року. Про це розповіли на сайті Carscoops.

Під час Тижня клімату в Нью-Йорку представники Volvo заявили, що всього за кілька місяців буде побудовано останній автомобіль бренду з дизельним двигуном.

Головними причинами такого рішення є мінливий ринковий попит і посилення норм шкідливих викидів. У майбутньому автовиробник зосередиться на випуску електричних моделей.

Останнім дизельним двигуном Volvo є 2,0-літровий чотирициліндровий турбований мотор потужністю від 150 до 235 к.с. Ним оснащуються різні моделі у версіях D3, D4 і D5.

У Volvo зізналися, що епоха дизельних двигунів у Європі добігає кінця. Тепер же найпопулярнішими автомобілями стануть електрокари та гібридні моделі.

Volvo випускатиме виключно електричні авто з 2030 року. Бренд прагне досягти вуглецевої нейтральності до 2040 року.

Нагадаємо, китайський автовиробник Geely потрапив до переліку міжнародних спонсорів війни. Geely належить приватному власнику китайського підприємця-мільярдера Лі Шуфу та володіє такими брендами, як Geely Auto, Lynk&Co, Zeekr, Volvo Cars, Polestar, Lotus, London Electric Vehicle Company, Farizon Auto, CAOCAO Mobility.

Джерело: Фокус

Обговорення новини

No Mercy  

А як же всі впроваджували дизельні технології та ще якихось 10 років тому, казали, що дизелі, це майбутнє Щось нагадує.

-7ВІДПОВІСТИ  

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація