Компанія Volvo повністю відмовилась від дизельних авто

Компанія Volvo повністю відмовилась від дизельних авто

16 лютого 2024
1

Volvo припинили випуск дизельних легкових автомобілів. Остання машина із двигуном на «важкому» пальному днями зійшла з конвеєра заводу в бельгійському місті Гент. Про це повідомляється на сторінці підприємства у Facebook.

Останнім став універсал Volvo V60 Cross Country із 2,0-літровим турбодизелем. Тепер підприємства шведської компанії виготовляють м'які та заряджувані гібриди, а також електричні моделі.

Про рішення відмовитися від дизельних моделей Volvo оголосили влітку 2023 році. Його вважають важливим кроком на шляху до повної електрифікації.

Стратегія шведського бренду передбачає остаточну відмову від двигунів внутрішнього згоряння та перехід на випуск електромобілів до 2030 року. А у 2040 році Volvo стане кліматично нейтральним виробником.

Легкові дизельні Volvo випускали з 1979 року і вони користувалися попитом на європейському ринку. За словами CEO Volvo Джима Роуена, ще у 2019 році більшість проданих автомобілів марки у ЄС були саме дизельними, проте ситуація дуже швидко змінилася - тепер найпопулярнішими є електрифіковані моделі.

Джерело: Фокус

Обговорення новини

Merv  

Хто їх купить коли вони знов збанкрутують?)

+1ВІДПОВІСТИ  

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація