Volvo створить європейський виробничий «трикутник»

Volvo створить європейський виробничий «трикутник»

10 січня 2023
0

У 2023 році компанія Volvo Cars приступить до будівництва заводу з виробництва електромобілів за 1,2 млрд євро в словацькому місті Кошице. Встановлення обладнання та виробничих ліній намічено на 2024 рік.

Вибравши Словаччину як місце для свого нового виробництва, скандинави створюють такий собі європейський виробничий трикутник, що включає складальні підприємства в Генті (Бельгія) і Торсланді (Швеція). Як уже неодноразово заявлялося, Volvo Cars планує до середини цього десятиліття щорічно продавати 1,2 млн автомобілів.

Планується, що новий завод поблизу Кошице вироблятиме до 250 000 електрокарів на рік і, як очікується, створить близько 13 тис. робочих місць у регіоні. З них 3300 осіб будуть зайняті безпосередньо на підприємстві, а 10 000 будуть зайняті у сфері постачання автовиробника.

З точки зору розташування Кошице пропонує хорошу логістику та транспортні зв'язки з рештою Європи, а також доступ до бази постачання. Volvo каже, що стимули, запропоновані урядом Словаччини, були ключовим фактором під час ухвалення рішення про розміщення заводу у Кошиці. Валовий внутрішній продукт (ВВП) буде збільшено на 1,3%, що позитивно вплине на економіку Словаччини в цілому, враховуючи поточну ситуацію в Європі.

Відкриття цього підприємства знаменує перше виробниче підприємство Volvo Cars в Європі майже за 60 років. Нагадаємо, що завод у Торсленді було відкрито 1964 року, а завод у Генті - роком пізніше. Разом ці заводи здатні виробляти 600 000 автомобілів на рік.

Джерело: UAMotors

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація