Volvo зіткнула найбільший і найменший кросовер у краш-тетсі

Volvo зіткнула найбільший і найменший кросовер у краш-тетсі

27 квітня 2024
0

Визнаємо, думка про те, що великий позашляховик врізається у відносно невеликий автомобіль, звучить абсолютно жахливо. Яким би страшним це не здавалося, Volvo впевнена, що після бокового удару ви все одно зможете вийти цілим і неушкодженим. У своєму центрі безпеки в Торсланді, Швеція, бренд, що належить Geely, провів краш-тест з моделями, розташованими на протилежних кінцях модельного ряду.

При довжині всього 4233 міліметрів, EX30 є найменшою моделлю, яку продає Volvo. У початковій комплектації вона важить трохи більше 1830 кілограмів до того, як ви почнете додавати обладнання. EX90 - електричний бегемот, що розтягується на 5037 міліметрів і важить близько 2700 кілограмів у найлегшій комплектації. Automotive News Europe було запрошено подивитися, що відбувається, коли найбільший автомобіль шведського автовиробника таранить найменший.

Варто зазначити, що в момент зіткнення EX90 рухався зі швидкістю 50 кілометрів на годину, а EX30 - зі швидкістю 20 кілометрів на годину. Говорячи про швидкість, з 2020 року всі моделі Volvo мають електронне обмеження на рівні 180 км/год. Усередині більш вразливого позашляховика перебували дві жінки невеликого зросту, які сиділи на боці автомобіля, в який врізався флагманський Volvo.

Лотта Якобссон, старший технічний спеціаліст із запобігання травматизму, пояснила в інтерв'ю Automotive News Europe, як конструкція EX90 знижує ризик отримання травм тими, хто перебуває всередині EX30. Нижня частина передньої конструкції більшого позашляховика взаємодіє з бічною структурою меншого автомобіля, щоб краще поглинати силу удару.

Оскільки обидва позашляховики є абсолютно новими, ні EX30, ні EX90 ще не були протестовані Euro NCAP або NHTSA. Буде несподіванкою, якщо обидва позашляховики отримають оцінку нижче максимальної. Місія Volvo полягає не лише в тому, щоб зробити свої автомобілі безпечнішими в разі аварії, а й у тому, щоб виключити ймовірність аварії. Це частина концепції безпеки Volvo Group про те, як можна запобігти аваріям.

Джерело: Motor1.com

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація