Вперше за 60 років: Новий Jeep Avenger став Автомобілем року 2023 в Європі

Вперше за 60 років: Новий Jeep Avenger став Автомобілем року 2023 в Європі

17 січня 2023
0
Інформація розміщена на правах реклами або надана партнерами:

Абсолютно Новий Jeep® Avenger, перший електромобіль (BEV - автомобіль з акумуляторною батареєю) Бренду, отримав престижне звання європейського автомобіля 2023 року. Це сталось вперше за 60-річну історію премії.

Незалежна комісія, до складу якої входять 57 експертів з 22-х країн, обирала між 7-ми фіналістами: Jeep Avenger, Kia Niro, Nissan Ariya, Peugeot 408, Renault Austral, Subaru Solterra/Toyota bZ4X і Volkswagen ID Buzz.

За підсумками голосування Новий Jeep Avenger сумарно здобув переможні 328 балів, що на 87 балів випереджає найближчого конкурента. Більш того, члени журі 21 раз удостоювали новий Avenger найвищої оцінки, а також всі країни, крім однієї, мали його у своєму списку ТОП-3.


Результати стали відомі під час офіційної церемонії голосування в минулу п’ятницю, 13 січня, на Брюссельському автосалоні.

Сьорен В. Расмуссен, новий Президент премії «Автомобіль року в Європі» («Car of the Year»), поділився своїми враженнями: «Заслужена перемога Jeep Avenger. Ця модель є гідною відповіддю на ті виклики, які диктує сучасність, і своїм дизайном відображає значущість трансформацій, що проходить всесвітньо відомий Бренд. Jeep Avenger має всі якості справжнього європейця та цінності, які стоять за титулом «Автомобіль року в Європі», за що і був високо оцінений незалежною комісією. Мої вітання!»

«Jeep Avenger – це перший повністю електричний Jeep. І перший Jeep, який отримав від поважного міжнародного журі – без перебільшення, авторитетів автомобільної індустрії – найвищу нагороду конкурсу. Ми цим надзвичайно пишаємось», - прокоментував Крістіан Меньє, генеральний директор бренду Jeep. «Те, що ми вперше опинились в фіналі і одразу ж здобули перемогу, – це доказ того, що ми рухаємось у правильному напрямку на шляху до електрифікації. Наша мета – стати лідером у виробництві позашляховиків з нульовим СО2. Дякуємо всім фіналістам за гідне протистояння!»

Антонелла Бруно, керівник бренду Jeep у Європі, відзначила: «Бренд Jeep є відданим європейському ринку, і Avenger – це яскравий тому приклад. Він демонструє значний крок у розвитку електричних автомобілів Бренду Jeep у Європі і своїми потужністю, 100% електромобільністю та компактними розмірами неодмінно завоює прихильність європейського покупця»

Поява на світ нового Jeep Avenger у Європі знаменує собою початок наступного етапу електрифікації Бренду Jeep – так званої «хвилі BEV-автомобілів» – в рамках якого до 2025 року на ринок вийдуть чотири повністю електричні автомобілі. До кінця 2030 року Бренд Jeep продаватиме в Європі виключно електромобілі.

Новий Avenger — це компактний позашляховик, який відноситься до швидкозростаючого B-SUV сегменту, другого за обсягом в Європі.

Маючи довжину всього 4 метри, він напрочуд маневрений і приємний у керуванні. Потужність двигуна та миттєвий крутий момент забезпечують динамічність та безшумність їзди. Це ідеальний позашляховик для активних людей, які шукають автомобіль із компактними розмірами та найсучаснішими технологічними функціями.

Що важливо, його запас ходу на електротязі становить до 400 км за WLTP і до 550 км у місті – цього більш ніж вдосталь, щоб почувати себе вільно у повсякденному житті. Такі цифри стали можливі завдяки новій електричній силовій установці, яка поєднує в собі унікальний 400-вольтовий електродвигун потужністю 115 кіловат і 260 Нм максимального обертового моменту, і працює в парі з новим акумулятором на 54 кВт-год.

Презентація Нового Jeep Avenger на Паризькому автосалоні 17 жовтня викликала бурну реакцію та схвальні відгуки профільної спільноти та автомобільних критиків, що згодом позначилось і на інтересі до моделі серед потенційних покупців. Менш ніж за 3 місяці після відкриття попереднього замовлення на дебютну ексклюзивну версію «1st Edition», було продано понад 8 000 одиниць.

Європейським покупцям вже доступний для замовлення весь асортимент версій та опцій, що розкриває перед ними багато можливостей, технологічних рішень та сервісів підключення і зв’язку, починаючи з базового рівня.

Модель також готується до запуску і в Україні, проте деталі ще не розкриваються. 

Джерело: Jeep

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація